Omulin skräppäyskysely

13 08 2007

Mä tykkään hirmuisesti lukea omulin blogia. Varsinkin on kiva aina nähdä, mitä Omuli on milloinkin tilannut 🙂 jotenkin se ehkä helpottaa omia omantunnon tuskia! Omulilla oli blogissaan hauska kysely skräppäämisestä, johon päätin vastata:

  1. Kuinka kauan olet skräpännyt? Ensimmäiset skräppäykset on kai tullut tehtyä 2002 kesällä. Aktiivisemmin harrastus alkoi 2005 syksyllä, jolloin skräppäyskärpänen iski lopullisesti.
  2. Mistä sait innostuksen skräppäämiseen? Yhdysvalloissa asuva täti teki mulle häälahjaksi skräppialbumin mun lapsuuden kaikista kuvista ja piirustuksista, joita hänelle oli kertynyt. Alkuinnostuksen jälkeen molemmat mun amerikan tädit ovat toimineet hyvinä materiaalin toimittajina 🙂
  3. Miksi skräppäät? Se on kivaa! Tykkään kaikesta kauniista ja otan paljon valokuvia. Päiväkirjaa on tullut pidettyä menneinä vuosina ahkerasti ja tykkään saada muistot talteen. Jotenkin musta on myös kivempi katsoa perheen ja kavereiden kanssa valokuvia skräppialbumeista, kuin tylsistä tavallisista albumeista.
  4. Paperi vai digi? Ehdottomasti paperi. Rakastan askartelukamojen järjestelemistä ja niiden kanssa tekemista. Digitaaliskräppäystä vasta kerran kokeilleena sanoisin sen olevan mulle jotenkin liian helppoa.
  5. Onko sinulla skräppäysidolia? On. Esimerkiksi Creating keepsakesin tiimistä löytyy monia, mutta suurin idoli on Helen Bradley, taitava skräppääjä ja erittäin hyvä valokuvaaja.
  6. Luettele viisi ehdotonta suosikkityökaluasi tai -tarvikettasi? Bazzil -kartongit (muita ei juuri tule käytettyä!), Making memoriesin kirjain rub onsit, esim. Making memoriesin metalliset kovat koristeet (erityisesti etiketit, saranat, photo flipit, jne.), Canon Pixma MP500 -monitoimilaite ja Fiskarsin soft touch -askartelusakset.
  7. Mikä on suosikkipaperimerkkisi/-valmistaja/-suunnittelija? Bazzil ehdottomasti.
  8. Mistä lähdet liikkeelle sivun teossa? Ensin pitää valita sivukoko. Olen tehnyt useita kirjoja lahjaksi. Muistokirjaa, hääkirjaa, polttarikirjaa, synttärikirjaa, lomakirjaa ja vauvakirjaa, jotka usein ovat eri kokoisia. Sivun koko ja muoto on suunnittelun lähtökohta. Suurin osa layouteista tulee valmiista somitteluideasta. Mulla on vihko, johon kerään lehdistä, kirjoista, netistä, mainioksista ja muualta valmiita sommitteluideoita. Sitten valitaan kuvat, muokataan ne ja printataan oikean kokoisiksi. Sen jälkeen valitsen taustakartongin ja kaiken muun. Sivun tekstit mietin yleensä heti, koska se on mun mielestä sivussa tärkeintä.
  9. Kuvaile tyyliäsi: Simppeli, rauhallinen, ei pitsejä, ei röyhelöitä.
  10. Tunnetko “livenä” ketään toista skräppääjää? Tunnen. Äiti ja itseasiassa muutama kaverikin on tullut houkuteltua harrastuksen pariin. Yhdessä skräppääminen on paljon hauskempaa, kuin yksin.

Toiminnot

Tietoja

2 responses

13 08 2007
omuli

Tosi kiva, kun viitsit vastailla 🙂 Näitä vastauksia on ollut huippumielenkiintoista lukea. Muuten, mua aivan itseäni hävettää kuinka moni mun postauksista menee kategoriaan shoppailu… aivan liian monta! Hyvä, että jollakin muullakin on huono omatunto 🙂

17 08 2007
Lintsi

Todellakin scräppäys on kivaa porukassa – kuten tämä ilta osoitti, vaikken scräpännytkään! Ainoa haittapuoli on se, että keksii (taas) lisää kaikkea mitä haluaisi ostaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: