Tervetuloa askarteluhuoneeseen!

20 07 2008

Nyt on vihdoin aika raottaa ovea askarteluhuoneeseeni ja pitää virtuaalitupaantuliaiset. Muutettiin huhtikuussa uuteen asuntoon, joka rempattiin täysin ja moni asia on vielä kesken. Askarteluhuonetta ei ole ollut aikaa järjestellä aikaisemmin, mutta nyt se on vihdoin valmis esiteltäväksi. Tässä yleisilme:

Iso kulmatyöpöytä tuli työpaikaltani, seinäkaapit ja kiskot ovat Ikeasta. Seinäkaapit oli alunperin hankittu makuuhuoneeseen, mutta päätyivätkin tänne. Kiskot olivat aikaisemmassa asunnossa keittiössä, joten nekin ovat vanhoja ja vain saaneet uuden käyttötarkoituksen.

Tämäkin kirjahylly on Ikeasta ja hankittu uutta askarteluhuonetta varten. Näitä näkee useissa muissakin askarteluhuoneissa ja yksi suurimmista syistä on varmaankin se, että lokeroihin mahtuvat kätevästi suuret 12×12 tuuman paperit, joiden säilytys on ainainen ongelma. Hyllyn takana oleva seinä on maalattu Tikkurilan helmiäismaalilla, ensin kullalla ja sitten oranssilla vapaasti siveltimellä. Tykkään seinästä valtavasti ja se toivottavasti inspiroi tulevaisuudessa askartelemaan hienoja juttuja 🙂

Sitten tarkemmin hyllyn sisältöön. Hyllynpäällä punaisissa erikokoisissa kenkälaatikoissa ja metallilaatikoissa on chipboard-kirjaimet, rub-onsit, tarrat, dymojutut, pahvikoristeet, erilaisia aakkosia ja isoja leimasimia. Hyllyssä on silput, keskeneräiset työt, kartongit, paperit, lehdet ja kirjat hyvässä järjestyksessä. Korissa, joka näkyy alhaalla, on kaikki pienet metalli- ja muovikoristeet omassa työkalupakissaan, joka sattui olemaan juuri sopivan kokoinen!

Tässä tarkemmin paperihyllyt. Mulla on pitkään ollut ongelma papereiden säilytyksen suhteen. Jos kaikki paperit ovat pinossa, on niitä mahdotonta selata ja löytää kiireessä oikea paperi. Rapakon takaa olisi löytänyt vaikka minkälaisia säilytysjärjestelmiä, mutta aika tyyriillä hinnalla. Niinpä käännyin mieheni puoleen, joka keksi loistavan idean. Käytiin teettämässä teollisuus-etolassa mittojen mukaisesti pleksistä leikatut välihyllyt keskimmäisiin hyllyihin. Sitten vaan kiinnikkeet ja hyllyt kiinni ja nyt on toimiva järjestely. Hintaakin tuli yhteensä alle 40 euroa kaikille hyllyille kannattimineen. Sitten piti vain järjestä kartongit ja paperit. Omulilla oli hyvä värikoodaussysteemi, jota mukailin. Bazzillin kartongit (joita mä rakastan!) on siis järjestetty kolmeen eri kategoriaan: punaiset-lilat-pinkit, keltaiset-ruskeat-vihreät, siniset-harmaat-mustat-valkoiset. Tämä toimii mulle hyvin ainakin toistaiseksi. Päällekkäin ovat letter-kokoiset (joita yleensä skräppään) ja 12×12 kartongit. Kahdella alimmaisella hyllyllä on A4-kartongit ja erikoiskartongit ja alimpana sekalaisia kartonkeja, joita voi huoletta käyttää mihin tahansa. Isot kuviopaperit on viidessä lokerossa: tosi kirjavat, siniset-harmaat-mustat-valkoiset, vihreät, puna-lilat ja kelta-ruskeat. Noita kuviollisia oli tosi hankalaa järjestellä väreittäin, mutta ainakin toistaiseksi saavat olla noin. Merkeittäin ja valmistajien mukaan järjestämisessä oli mennä ikä ja terveys 🙂

Mulla on nyt siis tilava kulmapöytä, jonka keskellä (kulmassa siis) on tietokone ja ah-niin-rakas monitoimikone. Se printtaa kuvat tosi hyvällä laadulla ja kestävästi haluamassani koossa, printtaa kiltisti paksullekin kartongille ja skannaa sivut nätisti! Tietokoneen molemmilla puolilla on tilaa askarrella ja levittää tavaroita. Vasemmalla puolella on neljä Ikean Rationell-laatikkoa, jotka ovat läpinäkyviä.

Ensimmäisessä laatikossa on uutudet. Mulla täytyy olla uusia tarvikkeita aina näköetäisyydellä, jotta inspiroituisin. Tarvikkeita on ehtinyt kertyä niin paljon, että uudet jutut helposti hukkuu vanhojen alle. Korissa on myös paljon Making Memoriesin simply stated -rubonskirjaimia, joita käytän melkein kaikissa töissä. Seuraavassa laatikossa on liimat, teipit ja muut kiinnityssysteemit.

Kolmannessa laatikossa on leimasimia. Kun innostuin muutamia vuosia sitten leimailusta, hankin paljon leimasimia. Ne ei oikein järkevästi mahdu mihinkään, joten tässä on muutamia, joita sitten ajattelin vaihdellä välillä. Uskon taas siihen, että ne välineet, jotka on näkösällä, päätyvät myös käyttöön. Viimeisessä laatikossa on työkalut: leikkurit, kuumailmapuhallin, eyelet-työkalut, happovapauskynä, hiontapalikka, jne.

Tietokoneen oikealla puolella olevalla seinällä on siis kolme kaappia, joissa on kaikki letter-kokoa pienemmät paperit ja paperilehtiöt, leimasimia, ylimääräisiä kansioita ja muuta sekalaista tilpehööriä. Tuohon valokuvakehykseen menee neljä kuvaa ja siihen printtaan aina uusia kuvia, jotka odottavat ideoita ja pääsyä skräpättäväksi, sekä muistuttavat tärkeistä ihmisistä. Kiskoissa roikkuu kuvioleikkureita, leimasinmusteita, kohopulvereita, talouspaperia (aina tarpeellinen askarrellessa!) ja kuviosaksia.

Pöydällä on purkkeja, joissa on napit, nauhat, pienet leimasinmusteet ja skräppäyskynät käden ulottuvilla.

Maalit ja kimalteet saivat myös kätevän paikan omalla hyllyllään kiskossa roikkuen.

Lehtipöllön blogista bongasin Terhin nauhalaatikon, joka oli pakko toteuttaa rullissa oleville nauhoille. Todella toimiva, kiitos siis taas loistavista ideoista muille!

Tässä tämä nyt oli kuvien ja tarinan kera. Täällä Vantaalla askarteluhuoneessa on niin paljon tilaa, että hyvin mahtuu askartelevat vieraatkin skräppäämään ja mielelläni vieraita tänne otankin, on aina mukava askarrella porukalla, eli siis tervetuloa kaikille 🙂 Tähän mennessä huone on inspiroinut tekemään monia juttuja ja mikä ihaninta, voin halutessani jättää kaikki levälleen ja sulkea oven ja taas hetken päästä jatkaa. Ei siis enää tarvikkeiden etsimistä pitkin taloa, raahaamista keittiön pöydälle ja loputonta siivousta. JES!


Toiminnot

Tietoja

12 responses

21 07 2008
Ella Eliisa

Askarteluhuoneita on aina ilo katsella! 🙂

On ollut hauska huomata, että Ikean expeditit eksyvät useaan askarteluhuoneeseen ja totta tosiaan, 12×12 papereiden takia useimmiten, näin ainakin itselläni. Ja samaiset varierat ja burkenit tietenkin! 🙂 Ikea onkin varsinainen askartelijan paratiisi jos osaa katsoa oikein silmin 😉

Vinkkinä vielä, että expeditiin mahtuu loistavasti mm. estetisk-laatikko. Ne vetää paljon tavaraa ja ovat itsellänikin 8-lokeroisessa expeditissä. Kuvia ei vieläkään, mutta ehkä pian! 🙂

Parasta on kuitenkin huone, jossa kaikella on paikkansa eikä tarvitse lähteä ruokapöydälle skräppäämään!

21 07 2008
omuli

Onneksi olkoon uudesta, upeasta askarteluhuoneesta! Itsekin keittiönpöytäaskartelua harrastaneena tiedän kuinka ihanaa on, kun tavarat saa jättää askartelun jälkeen odottamaan seuravaa inspiraatiota ihan rauhassa… Iloisia askartelu/ skräppäysehetkiä uuteen huoneeseen 🙂

21 07 2008
ommu

Onneksi olkoon! Hienolta näyttää!

21 07 2008
päivi

melkein tuli itku kun on niin hieno!

21 07 2008
Lintsi

upea! toivottavasti pian naen ihan livena ja paasen olemaan skrappaileva vieras :). olet kylla oman huoneen askarteluillesi ansainnut! keittionpoytaaskartelua tarpeeksi kauan harrastaneena osaat sita varmasti arvostaa!!! iloisia askarteluja toivottaa lintsi

21 07 2008
Terhi

Vautsi, mun nauhalaatikko idea leviää…ja se oikeesti toimii. Sulla on kyllä suorastaan hulppeat askartelutilat. Ihan pientä kateutta täällä ilmassa….kyllä kelpaa puuhastella, kun on hyvät tilat kaikelle.

21 07 2008
anna

oi! ei mikään ihme, että oot viimeaikoina ollu niin ahkerana ku sulla on noin hieno askerteluhuone. oon kateudesta vihree.

ps. kiitos muuten reseptistä. päivänsankari ilahtu ja ruoka oli superhyvää 🙂

22 07 2008
Suvi

Vautsi!!

22 07 2008
onraa

siis miten voi olla noin hieno.

22 07 2008
Pinjami

Huokaus. Ihana selkeää ja paljon tilaa….

24 07 2008
Manssu

Mä täällä huokailen tuon huoneen perään jo ties monettako kertaa. Koskahan mä saisin jotain tuollaista tilaa itselleni? Pieni nurkka mulla on, mutta siellä ei enää mahdu kun tavaraa säilyttää, mitään siellä ei mahdu tekeen, joten roudaan tavaran milloin mihinkin, kun jotain pitää askarrella, useimmiten olohuoneen pöydällä on mun tavarat sikin sokin ja ketään vieraita ei voi päästää sen takia sisälle.
Mä oon KADE, KADE!

6 08 2008
Skräppäyshaaste # 14 - Scrapbooking Challenge # 14 « Lintsi luo - Lintsi creates

[…] leiska syntyi skräppäyskokoontumisessa Hempan uudessa ja upeassa askarteluhuoneessa, jossa meitä oli useampi skräppääjä: minä, Hemppa, Ommu, Nossu, Shys ja pari muutakin. Ihanaa […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: