Isin tyttö

8 11 2009

EDIT: tämä postaus on nyt isänpäivän kunniaksi siirretty pois blogin uumenista. Hyvää isänpäivää kaikille!

Uudistuneessa Inspiroidu-haasteblogissa on nykyisin kuukauden kisa ja tässä kuussa piti skräpätä isälle:

SKRÄPPÄÄ ISÄLLE

Muista isää isänpäivänä – skräppäämällä! Kokoa hänelle pieni albumi yhteisistä hetkistänne lapsuudessasi, parhaista muistoistanne nuoruudessasi tai isän antamista hyvistä neuvoista. Aihe voi olla mikä tahansa, mikä liittyy isään. Voit skräpätä myös isoisälle tai omien lastesi isälle – kaikille heille, jotka juhlivat marraskuun toisena sunnuntaina. Olipa kohde sitten kuka tahansa, skräppää aiheella isä.

–  vähintään kymmenen (10) sivun kokonaisuus (muoto, koko ja toteutustapa vapaa)
–  sivumäärään ei lasketa ns. täytesivuja (pelkät kuviopaperit tai kalvosivut välilehtinä jne.)
–  valokuvia tulee sijoittaa vähintään viidelle (5) sivulle, pelkkä kirjoitus joka sivulla ei riitä
–  tekstiä ja tarinaa tulee olla muussakin muodossa kuin otsikoissa
–  työssä tulee käyttää ainakin kahta itse tehtyä koristetta
–  valmiille työlle tulee tehdä jonkinlainen lahjapakkaus (rasia, pussukka tms.)
–  lahjapakkaukseen tulee liittää itse tehty onnittelu- tai pakettikortti
–  työ tulee laittaa kokonaisuudessaan esille blogiin (tms.), nimiä ja kasvoja voi sensuroida

Aloitin tämän kirjan valmistamisen hyvissä ajoin, mutta sain sen vasta tänään valmiiksi. Tiukkaa teki aikataulujen kanssa, mutta tässä se vihdoin on.

039

Kirjanen, lahjarasia ja onnittelukortti.

Mun kirja on hybridiskräpätty. Kirjan koko on 4 x 4 tuumaa ja se on sidottu saranarenkailla. Sivut on tulostettu kartongille, jotka on vielä teipattu paksummalle kartongille, jotta sivuissa olisi enemmän ryhtiä.

015

Kirjasen kansi.

Ensimmäinen aukeama sisältää itse pinkistä vaahtomuovista leikatun puhekuplan, joka on maalattu ja johon on liitetty isänpäivätoivotus. Isänpäivätoivotus on kirjoitettu dymolla, mutta kirjaimet on leikattu irralleen. Tämä ei näytä kummoiselta, mutta kyllä sen eteen nähtiin vaivaa 🙂 Samalla idealla on tehty kanteen puhekupla, jossa on vuosiluku.

018

Sä olet sellainen isä, joka on aina läsnä.

Valokuvien lisäksi sivuissa on käytetty vain vähän BasicGreyn kuviopaperia, vaahtomuovista itsetehtyjä puhekuplia, Dymoa, muutama pieni sydän ja Dymo fonttia.

020

Sä olet kasvattanut meidät hyvin. Sä olet opettanut mulle, millainen on onnellinen avioliitto.

Kuvat on printattu siis tavalliselle kartongille, jota luulin mattapaperiksi. Hups! Onni onnettomuudessa kuvista tulikin hauskan sävyisiä ja jotenkin täydellisesti tähän minikirjaan sopivia!

025

Tärkeintä, mitä isä voi tehdä lastensa hyväksi on rakastaa lasten äitiä. Ihailen sun tapaa olla isoisä.

Olen valikoinut kuvia, jotka kuvastaa isiä parhaiten. Kuvien valitseminen oli hankalaa, enkä millään osannut karsia. Kuvia jäi siis varastoon myös seuraava isänpäivälahjaa varten.

023

Sä olet loistava veli: isoveli ja pikkuveli. Sulla on aina mulle muutama triviakysymys.

Aloin tekemään kirjaa isin eri rooleista, mutta jotenkin tästä tuli sittenkin tämmönen hempeilykirja. Mä tykkään isistä hulluna ja mun tulee aivan liian harvoin skräpättyä mitään isiin liittyvää.

024

Susta saa aina hyvän vastuksen. Sä olet opettanut mut rakastamaan luontoa, erityisesti merta.

Päädyin valitsemaan mulle merkityksellisimmät kuvat ja mietin pitkään, mitä niistä halusin sanoa. Sen jälkeen rajasin kuvat neliöiksi, muutin mustavalkoisiksi ja lisäsin tekstit suoraan kuviin kuvankäsittelyohjelmalla.

026

Sun kanssa elämä on vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Sulla on koko ajan huonoa läppää.

Kun kuvat oli printattu ja leikattu oikean kokoisiksi, mä vielä sotkin musteella kaikkien sivujen reunat. Näin sain sivuista yhtenäisemmän näköisiä.

027

Sun kanssa ei koskaan tule tylsää, niin hauska sä olet (tai ainakin luulet olevasi!). Sä olet aina ollut komea.

Kirjassa ei siis ole varsinaista teemaa, muutama mulle tärkeä asia, jotka haluan isin tietävän. Ja lopussa on tietysti tärkein juttu: mä olen isin tyttö. Mulla on maailman paras isä, joka on mulle tosi rakas!

029

... ja super cool! Mä olen isin tyttö ja ylpeä siitä.

Kirjaseen päätyi lopulta 18 sivua. Takakanteen tuli kolmas itsetehty puhekupla. Näin tällaisia puhekuplia joskus American Craftsillä ja ajattelin, että noihan on helppo toteuttaa itsekin. Lisäksi tein peilikartongista kuviolävistimellä muutaman sydämen ja liimasin ne takakannen puhekuplaan.

031

Takakansi.

Kirjan lisäksi piti siis tehdä myös lahjapaketti ja kortti. Otin lahjapaketin pohjaksi puurohiutalerasian, josta leikkelin kirjalle oikean kokoisen, sen jälkeen maalasin sen akryylimaaleilla ja tein sabluunalla kiehkuroita. Kortti on supersimppeli. Onneksi isikin sattuu tykkäämään yksinkertaisista jutuista.

035

Maalattu pahvirasia ja kortti.

Kiva projekti, vaikka tosi työläs. Pitäkää mulle peukkuja arvonnassa, mä nimittäin niin haluan sen Bind-It-Allin 🙂

Ai niin ja suurkiitokset Elinarskulle loistavasta ideasta piilottaa postaus blogin uumeniin. Mullakin isi käy usein blogissa, mutta nyt toivottavasti saan tämän säilymään ylläytyksenä.





Toiminnot

Information

20 responses

31 10 2009
lintsi

tää on vaan niin tyylikäs, mustavalkoisine sivuineen. dymofontti näyttää tosi kivalta ja journaling on onnistunut (ja kuvaa kyllä teidän isää tosi hyvin :D). rasiasta tuli myös hieno!

31 10 2009
ommu

Olen sanaton! Tämä on vain NIIN hieno kokonaisuus. Olet onnistunut tallentamaan isästä joitakin olennaisia asioita. Korvaamaton isänpäivälahja!

31 10 2009
shys

loistavasti valitut kuvat ja tekstit!! hieno ulkoasu, toi kuvien väri on kyllä tähän ihan täydellinen! onneks sä teit isälle, kun mä en olis varmasti saanu aikaseksi yhtä loistavaa kokonaisuutta.
Tää on kyl tosi hieno!

31 10 2009
elinarsku

huih. mäkin menin ihan sanattomaks. tää on kyllä ehkä kaikista paras. eikä vähiten siksi, että voisin sanoa omasta isistäni samaa lähes kaikissa kohdissa. (toinen isin tyttö ilmoittautuu!) mutta tää koko kokonaisuus on vaan niin upea. tykkään toooosi paljon. 🙂
ja ole hyvä vinkistä. mietin pitkään että miten pidän oman jutun salaisuutena ja sitten keksin vaihtaa vähän postauspäivämäärää.. 🙂 eipä vielä ainakaan ole sanonut tuleva isä mitään.

31 10 2009
ninarsku

niiiiiin tyylikästä että. Täydellisen yhtenäinen kokonaisuus, tykkään!

31 10 2009
Pia K

Oi että on hieno… Ihan sun tyyliä, mutta vielä jotain enemmän… Vau!

1 11 2009
pikkuhelistin

Vau oli ensimmäinen sana, joka tuli mieleen. Tässä on tyyliä ja hempeyttä samassa paketissa! Mahtavia kuvia ja ihastelen taas sitä kuinka sujuvasti oot pukenut ajatukset sanoiksi. Täys kymppi! 🙂

2 11 2009
Anski

Ei oo todellista miten upea tää on!!! :O
Siis aivan upea taitto, tää on ihan kuin joku painettu taidekirja. Nuo ruskeasävyiset valokuvat on mielettömän upeita ja tykkään tosi paljon sun rajauksista kuvissa. Ihania tekstejä ja oioi, tää on vaan niin upein!!!

6 11 2009
baula

Aivan sairaan hieno!! Jotenkin tosi merkityksellisiä kuvia ja tekstejä, oisin niin otettu tällasesta lahjasta. Ihanat puhekuplatkin.

8 11 2009
Nelsson

Wau.

8 11 2009
Ansku

vautsi! ihan mielettömän hieno! tykkään väreistä kovasti, ja kuvat oli ihanat. olet taitava. varmaan tulee isille tippalinssiin kun tuon saa! 😉

8 11 2009
Pimpula

Kerrassaan upea!

8 11 2009
coloradoauli

Tippa linsissa. Ihanasti tehty. Ja varmasti ikuisesti arvostettu! 🙂 (Ja mika hyva uusiokayttoidea puurohiutalerasialle!!! Niin sita pitaa!) 🙂

9 11 2009
Kate

Komppaan vaan muita. Tää on ammattimaista työtä, hieno!

9 11 2009
onraa

On tää kyllä hieno

9 11 2009
Anski

Vielä vaan ihailen tätä, niin upea ❤ mitäs saaja tykkäsi lahjastaan?

9 11 2009
Hemppa

Kiitos kaikille kommenteista! alkoi ihan jo punastuttaa kaikki hehkutus.

Isi oli tosi iloinen lahjastaan, mutta niinhän se on aina. Isi on mun suurin fani ja on ilahtunut aina kaikesta, mitä annan 🙂 Jopa ala-asteella tehdyt maalaukset sai isiltä kehuja, vaikkei niissä ollut mitään hienoa…

9 11 2009
petriina

VAU! Upea lahjaidea!

11 11 2009
Kirsti

Oli niin hieno että Täti itki! Voi kun olisin osannut tehdä sellaisen ihanlle Veikalle ja Sisarelle!

14 11 2009
xing

Tämä on superhieno! Tuo dymoteksti ja mustavalkoiset kuvat ovat täydellinen yhdistelmä. Ja bind-it-allkin onneksi tuli perheeseen 😉

Jätä kommentti