Leikkaa&liimaa onnellisesti ohi!

28 06 2010

Viime tiistaina siis vietettiin Leikkaa&liimaa -tapahtumaa Espoossa. Minä, Lintsi ja Ommu oltiin järjestetty tapahtumaa useampi kuukausi ja nautittu joka hetkestä. Olen jo useampaan kertaan lupaillut kuvia meidän kaaoksesta ennen tapahtumaa ja tässä postauksessa nyt niitä on sitten tarjolla. Meilla oli ilo saada tapahtumalle 28 yhteistyökumppania, jotka pitivät huolta siitä, että meidän pieni kolmio oli tupaten täynnä askartelutarvikkeita useamman kuukauden. Vierailin postissa parisenkymmentä kertaa hakemassa paketteja ja tässä vaiheessa täytyy esittää julkiset kiitokset rakkaalle aviomiehelle, joka ramppasi kanssani postissa kantamassa laatikoita ja kesti askartelutarvikkeita nurkissa kärsivällisesti monta viikkoa.

50 sponsoripussia ja siihen lisäksi iso määrä arvontapalkintoja vei yllättävän paljon tilaa. Aina joskus mä tuskastun askartelutarvikkeiden säilytysongelmiin, mutta tämän jälkeen en ehkä hetkeen tuskastu! Kun on keksinyt paikan mm. 260 promarker-tussille ja 68 arkille Thickersejä, niin sitä alkaa keksiä muitakin innovatiivisia säilytysideoita…

Oikeastaan mä en valita ollenkaan, koska tämä oli niin hauskaa!  Jokainen paketti tuntui joululta ja innoissani avasin ja raportoin muulle tiimille, mitä ihanaa sieltä tällä kertaa löytyi.

Tässä Lintsi pääsi ensimmäistä kertaa hypistelemään tavaroita. Lintsi hoiti tapahtuman järjestelyjä ansiokkaasti ensin Saksassa ja sitten Englannissa. Mä otin välillä muutaman kuvan tavaroista ja lähetin ne, mutta silti Lintsin ilme oli aika ihana hänen nähdessään koko tavarasaaliin! (tuo epäedustava pyjamahousuinen tyttö kyllä pilaa kuvan, sori)

Yllätuspussit oli tehty Ommun kanssa melkein valmiiksi paria viikkoa ennen tapahtumaa. Viimeiset pari viikkoa oli kuitenkin sponsoririntamallakin yhtä hullunmyllyä, joten pusseihin tuli vielä paljon lisää täytettä. Niinpä pusseja koottiin maanantai-iltana yhdessä porukalla Ommun, Lintsin ja Shysin kanssa. Pikku-E oli myös oivana apuna rapistellessaan pusseja.

Pussien täyttäminen olikin aikamoista tiedettä! Pusseissa oli mm. Promarkereita, Copiceja, Suuri käsityö -lehti, Thickersit, Cosmo Cricketin aakkostarrat, Glue Dotseja, Minigrip-pusseja, minileimasimia ja leimatyyny, nauhoja, tarroja, papereita, liimoja, teippejä ja paljon mainoksia ja etukuponkeja! Yritimme täyttää kaikki pussit huolella, mutta varmasti mukaan mahtui muutama lipsahdus, joten pahoitteluni siitä.

Leikkaa&liimaa -järjestelyiden ansiosta meidän ruokapöytää ei ole käytetty kuukauteen, koska sen ääreen ei mahtunut ja sen alla, päällä ja sivuilla oli askartelutarvikkeita. Olohuoneessa ja eteisessä oli pieni polku, jota pitkin pääsi kävelemään ja askarteluhuone oli tietysti täynnä tavaraa myös. Jos halusi vaatekaapille, piti siirtää pari laatikkoa. Kylläpä meidän koti tuntui heti tiistai-iltana tyhjältä!

***

Sitten itse tapahtumaan. Aamu aloitettiin opastinkylttien laittamisella Espooseen. Olin askarrellut hienot laminoidut kyltit, mutta muutamassa tunnissa joku ehti nyysiä ne. Onneksi muutaman sentään jättivät paikoilleen. Kyllä harmitti. Onneksi kaikki löysivät tästä huolimatta perille. Opasteiden laiton jälkeen suunnattiin katsomaan Amalian tiloja Espoon keskuksessa. Sieltä yhteiselle lounaalle Amarilloon ja sitten oli aika tosi toimien.

Tapahtumaa vietettiin siis Espoon keskuksessa Lagstad Hembygårdissa, joka on niin kovin kaunis ja inspiroiva jo itsessään. Tykkään kovasti paikasta ja olinkin tosi iloinen, että tapahtuma oli mahdollista järjestää juuri tässä paikassa. Olin aina kuvitellut, että Espoon keskus on synkkää ja rumaa aluetta, mutta voi, miten väärässä olinkaan!

Tältä tila näytti ennen askartelijoita. Pöytätilaa oli yritetty löytää riittävä määrä ja pöytien sijoittelukin oli väljä. Jokaisen paikalla odotti oma ylläripussi.

Tässä kuvaa toisesta suunnasta. Siellä Lintsi tekee vielä viimeisiä järjestelyjä ennen tapahtuman alkua. Lautalattiat, paljon valoa, suuret pöydät ja presidenttien kuvat seinällä antoivat oivat edellytykset skräppäykseen 🙂

Tässä ensimmäiset ovat jo saapuneet ja päässeet pussien kimppuun. Osallistujien ilmeitä oli kyllä mahdottoman hauskaa seurata. Taisi pussin sisältö yllättää ihan jokaisen!

Vähitellen alkoi tupa olla täynnä. Jotkut askartelivat ahkerasti ja toiset meistä kiertelivät juttelemassa. Mä en taaskaan saanut mitään aikaiseksi, mutta eipä yllättänyt. En oikein osaa askarrella porukassa. Tykkään olla rauhassa ja yksin. Silti musta on erittäin kiva katsella muiden puuhailua ja höpistä yhteisistä kiinnostuksenkohteista.

Tunsin ison osan osallistujista etukäteen, mutta uusiakin tuttuvuuksia mahtui mukaan. Kiva oli tutustua teihin kaikkiin!

Tässä Pikkuhelistin työn touhussa. Ei voi kuin ihmetellä toisten intoa tulla Pohjanmaalta asti tai Raahesta (omuli ja Saija!). Kiva, kun tulitte, vaikka matka olikin pitkä.

Tapahtumassa oli vieraana Becky Higgins. Hän on skräppäysguru jenkeistä. Erittäin mukava, taitava ja idearikas nainen. Oli hienoa saada hänet tapahtumaamme. Becky selaili pikaisesti mun viime vuoden albumia ja sanoi, että mä taidan olla Suomen Cathy Zielske! Ei tiennyt Becky, että Cathy on mun suurimpia idoleita skräppäyksessä! Hienompaa kohteliaisuutta en ole hetkeen saanut.

Kuvakollaasin kolmas kuva on 4 viivottimesta. Tulin esittelemään Veeruliirulle, että nyt mullakin on se kauan himoittu viivotin, niin niitä löytyi samasta pöydästä heti 3 lisää. Haaveilin pitkään juuri kyseisestä viivottimesta, mutta hinta hirvitti. Lopulta sain omani! Oli niin helpottavaa huomata, että mä en ole ainoa, joka haaveilee kalliista (9 €) viivottimesta, meitä on muitakin.

Paikalla oli paljon konkareita, aloittelijoita ja muutama kortteilijakin. Oli tosi kiva vaan kierellä ja katsella, mitä pöydissä syntyi.

Valitettavasti ihan kaikkia en ehtinyt tapahtumassa jututtaa, mutta suurta osaa silti.

Arvonta suoritettiin niin, että jokaisen ylläripussin pohjassa oli arvontanumero. Jokainen sai palkinnon tästä herkullisesta pöydästä.

Palkintojen arpomisen jälkeen oli halukkailla vielä mahdollisuus vaihtaa. Sai tulla vaihtamaan omansa ja sokkona sitten sai uuden palkinnon. Jaoimme myös osallistujille ihan omilla mielivaltaisilla kriteereillä muutamia palkintoja.

Tässä Ommu pitää seuraa Beckyn miehelle ja vanhemmille. He tulivat tapahtumaan yhdessä Beckyn kanssa. Tosi mukavia koko perhe!

Tässä vielä viimeinen kuva. Tältä näytti paikka juuri ennen oven sulkemista. Kaunis ilta-aurinko ja hyvä mieli.

***

Tapahtumassa kyseltiin listaa osallistujien blogeista. Se on tulossa sähköpostilla pian, malttakaa vielä hetki. Tässä joitakin linkkejä (keräsin nämä Beckyä varten, hän haluaa nimittäin nähdä nämä!) muiden raportteihin tapahtumasta:

Lintsi

Shys

Sini

Taava

Jehko

Ninarsku

Nelsson

Kiala

Marzuli

elinarsku

Omuli

Elina

Kiitos vielä tuhannesti kaikista kiitoksista (erityisesti Elinarsku ja Taava, tiedätte kyllä miksi) ja siitä, että olitte niin innolla mukana. Loppuviikosta päivitetään viimeisen kerran (toistaiseksi) kuvia Leikkaa&liimaa -blogiin ja arvotaan palkinto kuvia lähettäneiden kesken. Vielä ehtii kuvia siis lähetellä osoitteeseen leikkaaliimaa(at)gmail.com. Sen jälkeen tapahtuma on paketissa. Helpotus, että tapahtuma on ohi, mutta tuntuu se silti hiukan haikealta. Vielä kerran K-I-I-T-O-S!


Toiminnot

Tietoja

13 responses

28 06 2010
shys

iso kiitos sulle ihana! ja A:lle (ja ommulle ja Lintsille)

29 06 2010
Lintsi

jee mikä pitkä postaus! hienoja kuvia (ja paljon!).

mitäs me seuraavaksi alettais järjestämään? olen avoin kaikille ideoille! me ollaan hyvä tiimi.

ps. yksi pieni korjaus ;), järjestin tapahtumaa ensin saksasta, sitten englannista…. 😀

29 06 2010
ommu

Mukava postaus! Tuli monenmoista matkan varrelta mieleen!

29 06 2010
ninarsku

voi se oli juuri noin ihanaa meistä käviöistäkin! Kiitos!!!

29 06 2010
Triin

voisin ehdotta etta voisi joskus tulla leikkaliima2

29 06 2010
sannika

Hauska fiilistellä vielä jälkikäteenkin. Tapahtuma oli kovin odotettu ja toteutui niin loistavasti. Kiitokset vielä kerran!

29 06 2010
Riikka

Kiitos raportista, näiden kuvien kautta pääsi hiukan tunnelmaan…

29 06 2010
xing

Mahtavia kuvia! Suosikkini on varsinkin se, jossa istut Lintsin kanssa lattialla; voin hyvin kuvitella tunnelman 🙂 Kiitos vielä kerran!

29 06 2010
Pia K

Kiitos! Ihan mahtava juttu oli!

1 07 2010
Sini

Kiitokset vielä Hemppa, oli todella mukavaa.

1 07 2010
Kaisuliina

Voi että miten ison työn olette tehneet! En voi kuin ihailla teidänlaisia ihmisiä!
Nyt enää toivoisin, että samanlaisia ihmisiä löytyisi täältä pohjoisesta. Vaikka muutama Raahesta asti tulikin niin itselleni matka Rovaniemeltä asti oli liian pitkä. Tai en sanoisi että matkassa mitään vikaa olisi mutta matkalle tulisi hintaa aika reippaasti laskien mukaan matkat ja yöpymiset.

Lintsi tuossa kyseli että mitä alatte järkkäämään seuraavaksi… Noh, samanlaista tapahtumaa mutta tänne pohjoiseen! 🙂

2 07 2010
blogiton Anu

Kiitos kamalasti jälkikäteenkin! Tapahtuma oli iiiihana ja hymyilyttää vieläkin 🙂
Kotiin jäänyt pikkuapulaiseni oli todella tyytyväinen tuliaisiin – eikä edes nähnyt puolta yllätyspussin sisällöstä 🙂
Innolla osallistun vastakin!

18 07 2010
pipaiita

On ollut hurjan työläs rupeama,mutta miten ihanan tilaisuuden olette järjestäneet! Toivottavasti jokus tulee uusi johon pääsee mukaan 🙂 Ihana että Suomessakin on alettu näitä skräppäystapahtumia järjestää, on kuitenkin niin ainutlaatuisen inspiroivaa tavata samaan harrastukseen hurahtaneita. Itse olen päässyt vain ensimmäiseen intohmona skräppäys-tapahtumaan, mutta erona kortteilutapahtumiin jäi päällimäisenä mieleen se inspiroiva tunnelma 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggaajaa tykkää tästä: